V. ročník EPI KONFERENCIE

GDPR a zákon o ochrane osobných údajov 2022

6. – 7. 6. 2022
Tatranská Lomnica,  Grandhotel Praha****  Priamy prenos 
Pod záštitou:Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

O konferencii

Na V. ročníku prestížnej EPI konferencie, zástupcovia Úradu na ochranu osobných údajov SR, Inšpektorátu práce, advokátov a iných odborníkov, poskytnú svoje cenné skúsenosti z praxe naprieč celým procesom spracúvania osobných údajov zamestnancov zo strany zamestnávateľov. Od výberového konania až po ukončenie pracovného pomeru cez používanie fotografií, videí na prezentáciu a propagáciu spoločností. Venovať sa budú tiež možnostiam monitorovania zamestnancov (na pracovisku) a ochrane zamestnancov na pracovisku.

Komu je konferencia určená?

Každému zamestnávateľovi a zamestnancovi, HR oddeleniam, právnikom, subjektom verejnej správy a samosprávy, podnikateľom, štatutárom, konateľom, vedúcim zamestnancom, manažérom, ako aj všetkým, ktorých sa daná problematika týka alebo ich zaujíma.

Odborný garant:

Spolok pre ochranu osobných údajov

Čo vás čaká?

dozviete sa, za akých podmienok a či vôbec môžete monitorovať zamestnancov z pohľadu Zákonníka práce, ako aj Nariadenia GDPR,

čo je potrebné splniť, aby ste mohli kontrolovať dochádzku zamestnancov,

či je možné vstupovať do emailovej adresy odídeného zamestnanca,

za akých podmienok je možné používať podobizne zamestnancov,

na čo si dať pozor pri spracúvaní osobných údajov zamestnancov, aby ste neporušili ich právo na súkromie,

ako správne nastaviť výberový proces.

Prednášajúci

Mená prednášajúcich priebežne dopĺňame.

Mgr. Ing. Ivana Draškovič

Mgr. Ing. Ivana Draškovič

Hovorkyňa, Odbor právnych služieb, Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky
Mgr. Martin Cach

Mgr. Martin Cach

Právnik,
KMVS advokátska kancelária a SOOU SK
JUDr. Simona Klučiarová

JUDr. Simona Klučiarová

Advokátka,
Accace Legal Slovensko
JUDr. Marcela Macová

JUDr. Marcela Macová

odborníčka na problematiku ochrany osobných údajov
JUDr. Lucia Semančínová

JUDr. Lucia Semančínová

Seniorná právna expertka, SEMANČÍN & PARTNERS advokátska kancelária, členka rady Spolku pre ochranu osobných údajov
JUDr. Lucia Bezáková

JUDr. Lucia Bezáková

Právnička zaoberajúca sa ochranou osobných údajov
Mgr. Zuzana Motúzová

Mgr. Zuzana Motúzová

Zakladateľka a vedúca advokátka, Motúzová & Lacko advokátska kancelária
JUDr. Lucia Váryová, PhD.

JUDr. Lucia Váryová, PhD.

Právnička - GDPR a AEO špecialistka Slovak Parcel Service s.r.o., Únia Podnikových Právnikov SR - členka
JUDr. Paula Babicová

JUDr. Paula Babicová

DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s.
JUDr. Andrej Poruban, PhD.

JUDr. Andrej Poruban, PhD.

Evanjelista pracovného práva
JUDr. Vladan Rámiš, PhD.

JUDr. Vladan Rámiš, PhD.

Predseda výboru, Spolok na ochranu osobných údajov ČR; riaditeľ právneho úseku MAFRA
Jakub Berthoty, LL.M.

Jakub Berthoty, LL.M.

Advokát a zakladateľ Dagital Legal, s.r.o.
Mgr. Michal Nohel

Mgr. Michal Nohel

Advokát, GHS Legal
JUDr. Lucia Sabová Danková

JUDr. Lucia Sabová Danková

Riaditeľka Odboru pracovnoprávnych vzťahov, Národný inšpektorát práce

Program

Program priebežne dopĺňame.

Michaela Pastorková,
Moderátorka konferencie
10:30 – 10:40 hod.

Otvorenie konferencie

Mgr. Ing. Ivana Draškovič,
Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, odbor právnych služieb, hovorkyňa

1. blok:

Spracovanie osobných údajov pri marketingovej prezentácii zamestnávateľa a používaní zvukovo obrazových záznamov zamestnancov

10:40 – 11:00 hod.

Najčastejšie porušenia zamestnávateľov (podnety)
Zobraziť abstrakt

Mgr. Ing. Ivana Draškovič,
Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, odbor právnych služieb, hovorkyňa
11:00 – 11:20 hod.

Použitie fotografií a videozáznamov zamestnancov pri verejnej prezentácii a propagácii zamestnávateľa
Zobraziť abstrakt

JUDr. Andrej Poruban, PhD.,
Evanjelista pracovného práva
11:20 – 11:40 hod.

Marketingová prezentácia zamestnávateľa: obmedzenia a limity z pohľadu GDPR, ePrivacy a Zákonníka práce
Zobraziť abstrakt

Jakub Berthoty, LL.M.,
Advokát a zakladateľ Dagital Legal, s.r.o.
11:40 – 12:00 hod.

Nahrávania a uschovávania videí v rámci MS Teams – prípadová štúdia
Zobraziť abstrakt

JUDr. Paula Babicová,
DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s.
12:00 – 12:10 hod.

Pár slov o EPI – Ekonomický a právny systém –  www.epi.sk 

Ing. Jiří Nosek,
Obchodný zástupca ekonomického a právneho systému EPI
12:10 – 13:10 hod.

Obedná prestávka

2. blok:

Ochrana súkromia zamestnancov na pracovisku

13:10 – 13:30 hod.

HOME OFFICE – limity kontroly a dohľadu nad zamestnancom z hľadiska GDPR a Zákonníka práce
Zobraziť abstrakt

JUDr. Simona Klučiarová,
Accace Legal Slovensko, advokátka
13:30 – 13:50 hod.

Náborová činnosť zamestnávateľa a automatické spracovanie osobných údajov vrátane profilovania

Mgr. Michal Nohel,
Advokát, GHS Legal
13:50 – 14:10 hod.

Zdieľanie osobných údajov zamestnancov v skupine spoločností
Zobraziť abstrakt

Mgr. Martin Cach,
KMVS advokátska kancelária a SOOU SK, právnik
14:10 – 14:30 hod.

Využívanie emailovej adresy bývalého zamestnanca po skončení pracovného pomeru
Zobraziť abstrakt

JUDr. Lucia Semančínová,
Seniorná právna expertka, SEMANČÍN & PARTNERS advokátska kancelária, členka rady Spolku pre ochranu osobných údajov
14:30 – 14:50 hod.

Spracovanie osobných údajov v rámci internej compliance a kontrola zamestnancov z českého a európskeho pohľadu
Zobraziť abstrakt

JUDr. Vladan Rámiš, PhD.,
Predseda výboru, Spolok na ochranu osobných údajov ČR; riaditeľ právneho úseku MAFRA
14:50 – 15:20 hod.

Prestávka s občerstvenim

15:20 – 17:00 hod.

Panelová diskusia

Spoločnosť Poradca podnikateľa, spol. s r. o., si vyhradzuje právo na zmenu programu.

Michaela Pastorková,
Moderátorka konferencie

3. blok:

Monitorovanie zamestnancov na pracovisku

9:00 – 9:20 hod.

Monitorovanie zamestnancov z pohľadu inšpekcie práce

JUDr. Lucia Sabová Danková,
Riaditeľka Odboru pracovnoprávnych vzťahov, Národný inšpektorát práce
9:20 – 9:40 hod.

Povinnosti zamestnávateľa pri monitorovaní zamestnancov
Zobraziť abstrakt

JUDr. Lucia Bezáková,
Právnička zaoberajúca sa ochranou osobných údajov
9:40 – 10:00 hod.

Judikatúra v oblasti monitorovania zamestnancov/kontrolný mechaznizmus
Zobraziť abstrakt

JUDr. Lucia Váryová PhD.,
Právnička - GDPR a AEO špecialistka Slovak Parcel Service s.r.o., Únia Podnikových Právnikov SR - členka
10:00 – 10:20 hod.

Kontrola dochádzky zamestnancov a GDPR
Zobraziť abstrakt

Mgr. Zuzana Motúzová,
Zakladateľka a vedúca advokátka, Motúzová & Lacko advokátska kancelária
10:20 – 10:40 hod.

Oprávnený záujem zamestnávateľa na monitorovaní zamestnancov
Zobraziť abstrakt

Jakub Berthoty, LL.M.,
Advokát a zakladateľ Dagital Legal, s.r.o.
10:40 – 11:00 hod.

Prestávka s občerstvenim

11:00 – 12:15 hod.

Panelová diskusia

12:15

Obed a ukončenie konferencie

Spoločnosť Poradca podnikateľa, spol. s r. o., si vyhradzuje právo na zmenu programu.

Povedali o nás

* Referencie sú získané prostredníctvom anonymného dotazníka.

Vstupenku na konferenciu

si môžete objednať telefonicky alebo zakúpiť priamo v našom e-shope  www.zakon.sk .
333 € s DPH
(FYZICKÁ ÚČASŤ)
Čo zahŕňa vstupenka?
  •   Fyzickú účasť na odbornom programe
  •   Videozáznam z podujatia na 30 dní
  •   Online pracovné materiály na 30 dní
  •   Obed a ďalšie občerstvenie počas konferencie
  •   Spoločnú večeru pre prítomných účastníkov
    180 € s DPH
    (PRIAMY PRENOS)
    Čo zahŕňa vstupenka?
  •   Online účasť na odbornom programe
  •   Videozáznam z podujatia na 30 dní
  •   Online pracovné materiály na 30 dní
  •  10 % zľavu na ďalšiu ponuku vzdelávania v našom eshope  www.zakon.sk 

    Informácie pre záujemcov o ubytovanie

       Upozorňujeme, že v cene vstupenky nie je zahrnuté ubytovanie.
    Účastníci konferencie si môžu rezervovať ubytovanie v Grandhoteli Praha**** v Tatranskej Lomnici.

    Cena ubytovania po zľave je nasledovná:

    Izba Classic
    1 osoba/noc
    85 €
    2 osoby/noc
    95 €
    Izba Classic s výhľadom
    1 osoba/noc
    95 €
    2 osoby/noc
    105 €
    Izba Modern
    1 osoba/noc
    85 €
    2 osoby/noc
    95 €

    Celková cena zahŕňa:

  • Uvedené ceny sú za pobyt, vrátane raňajok formou bufetu, Wifi pripojenie
  • 2-hodinový vstup do wellness a fitness centra 1-krát za pobytový deň
  • Papuče a župan na izbách pre ubytovaných hostí
  • Parkovanie
  • Miestny poplatok 1,50 € (osoba nad 15 r.)

    Rezervácia ubytovania:

  • Ubytovanie v termíne od 6. – 7. 6. 2022 je možné rezervovať na e-mailovej adrese:  promocode@tmr.sk .
  • Pre uplatnenie zľavy na ubytovanie do obsahu e-mailu uveďte, že rezerváciu vykonávate v rámci účasti na podujatí od spoločnosti Poradca podnikateľa a tiež promokód: OOU22; v prípade akýchkoľvek problémov s rezerváciou, prípadne stornovaním alebo uhradením ubytovania môžete v čase od 9:00 do 14:00 (PO – PI) kontaktovať zákaznícku podporu na tel. čísle:  +421 910 535 871 ,  +421 911 119 501 .

       Dôležité upozornenie:

    V prípade, že budete chcieť faktúru ako právnická osoba, prosíme, aby ste dodržali jeden z nasledujúcich postupov:
    1. Platba na fyzickú osobu (nepodnikateľa)
    V prípade, že je pre vás prijateľný a postačujúci doklad o zaplatení na fyzickú osobu (nepodnikateľa), môžete realizovať platbu priamo pri rezervácii.
    2. Platba na právnickú osobu/fyzickú osobu (podnikateľa)
    V prípade, že máte záujem o daňový doklad vo forme faktúry vystavenej v prospech právnickej osoby alebo fyzickej osoby (podnikateľa), ste povinný o tejto skutočnosti informovať hotel ešte predtým, než rezerváciu uhradíte platobnou kartou, alebo ešte predtým, než zadáte bankový platobný príkaz na úhradu, a to s uvedením presných a správnych fakturačných údajov právnickej osoby (obchodné meno, sídlo, IČO, DIČ, IČ DPH, zápis v obchodnom registri, bankové spojenie) alebo fyzickej osoby (podnikateľa) (obchodné meno, miesto podnikania, IČO, DIČ, IČ DPH, zápis v živnostenskom alebo inom registri, bankové spojenie). Zmena fakturačných údajov po realizácii platby za pobyt alebo po príchode do hotela už nie je možná.

    Máte záujem o podujatie?

    Pridajte sa k nám a dostávajte priebežné informácie o prednášajúcich, ktorí potvrdili svoju účasť, doplnenom programe a ďalších aktualitách.

    Súhlasím s podmienkami zasielania marketingových ponúk


    Organizátor

    Poradca podnikateľa

    Spoluorganizátori

    EPI
    eurokódex

    Hlavný partner

    Hotely TMR

    Partner

    Komplexné zastrešenie GDPR - Dagital Legal

    Mediálni partneri

    Ezisk
    konferencie
    Education

    Upozornenie o digitálnom zaznamenávaní konferencie

    V rámci oprávnených záujmov prevádzkovateľa, ktorým je spoločnosť Poradca podnikateľa, spol. s r. o., Martina Rázusa 23A, 010 01 Žilina, IČO: 31 592 503, S-EPI, s. r. o., Martina Rázusa 23A/8336, 010 01 Žilina, IČO: 36 014 991, EUROKÓDEX, s. r. o., Martina Rázusa 23A, 010 01 Žilina, IČO: 44 871 3842, bude o účastníkoch a zaujímavých momentoch podujatia v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) všeobecného nariadenia o ochrane údajov vyhotovená fotodokumentácia a videozáznamy, ktoré môžu byť následne použité na propagáciu aktivít prevádzkovateľa. Napriek tomu, že vyhotovenie uvedenej dokumentácie nie je podmienené súhlasom dotknutej osoby, rešpektujeme váš prípadný nezáujem o snímanie vašej osoby.

    V uvedenom prípade informujte pri registrácii niektorú z našich referentiek alebo nám svoju námietku zašlite na e-mailovú adresu  sinska@pp.sk . Viac informácií o zásadách ochrany osobných údajov nájdete v časti  Podmienky spracovania osobných údajov .

    Kontakt

    Informácie o konferencii:

    Lívia Krištofová – event manažérka
    Mobil.:  +421 918 450 986 
    Tel.:  +421 41 7053 269 
    Email:  kristofova@pp.sk 

    • • •

    Adresa organizátora:

    Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
    Úsek Profivzdelávanie
    Martina Rázusa 23A, 010 01 Žilina

     Miesto konania konferencie:

     Grandhotel Praha**** 
     Tatranská Lomnica 8, 059 60
     
  •    GPS súradnice: 49.1698035 20.2779903

      Novinky
      Vstupenka